Go Back   The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club Forums > Technical Help Forum
Register FAQ Image Gallery Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 27th June 2020, 16:03   #21
vitesse
Posted a thing or two
 
Rover 75 Saloon Auto Conn

Join Date: Jul 2011
Location: Gävle, Sweden
Posts: 1,308
Thanks: 186
Thanked 388 Times in 310 Posts
Default

Just found the old container of Omega in the garage it's type 917 and here on eBay https://www.ebay.co.uk/itm/Omega-917...-/372980697766 but it's supposed to work on rubber seals rather than cure leaks from the pump.

Regards
vitesse is offline   Reply With Quote
Old 30th June 2020, 18:57   #22
MarkS
Loves to post
 
Rover 75 Diesel Tourer & Diesel Saloon

Join Date: Nov 2011
Location: Bournemouth
Posts: 458
Thanks: 143
Thanked 104 Times in 68 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mss View Post
The diesel pumps are different.

The later models having a Delphi manufactured unit QVB000330.
Can the original unit be replaced by a Delphi QVB000330 ?
Attached Images
File Type: jpg IMG_20200623_211008845.jpg (141.7 KB, 17 views)

Last edited by MarkS; 30th June 2020 at 19:00..
MarkS is offline   Reply With Quote
Old 1st July 2020, 22:34   #23
Arctic
Give to Learn
 
Arctic's Avatar
 
Rover 75 Tourer

Join Date: Aug 2010
Location: West Midlands
Posts: 14,538
Thanks: 781
Thanked 4,395 Times in 2,666 Posts
Default

I have a couple of spare in box which can be checked out tomorrow to see if they can be used

1
__________________
Arctic
Givology Learn to Give
Everything is Achievable

ad altiora tendo.

Check out the 2020 meet dates
http://www.midlandsnanomeets.co.uk/meets_2014.html

http://www.the75andztclub.co.uk/index.php?thepage=howto

" You do the work , we supply the expertise "
Arctic is offline   Reply With Quote
Old 2nd July 2020, 08:21   #24
trikey
Premium Trader
 
trikey's Avatar
 
T4

Join Date: Nov 2010
Location: Norfolk
Posts: 27,167
Thanks: 6,301
Thanked 9,987 Times in 5,939 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mike Noc View Post
Replied to your PM Mark, but just in case anyone else is wondering I'll post it here as well:


Just checked my service records and it was 8 years ago. Unfortunately I can't remember the make of fluid I used and I didn't make a note of it, but it was something similar to this:


https://www.ebay.co.uk/itm/PRESTONE-...gAAOSwDlRcCohg

I have removed seals that have been hardened, washed in methylene chloride then refitted them, they last a good while afterwards!
__________________
Lest we forget..
trikey is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to trikey For This Useful Post:
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006-2020, The Rover 75 & MG ZT Owners Club Ltd