Go Back   The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club Forums > Technical Help Forum
Register FAQ Image Gallery Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Notices

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16th March 2021, 06:55   #1
Eddiebassman
Regular poster
 
Rover 75 2.0 cdti tourer connoisseur se

Join Date: Jul 2020
Location: Halifax
Posts: 79
Thanks: 14
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default Cdti intermittent non start

Hi. My mk1 75 cdti has on two occasions turned over but wouldnít start. No attempt to fire, no struggling or spluttering, just the start turning over.
The first time I tried it a few times over a couple of hours with no success, then unplugged the fuel filter housing, plugged back in, then the car started.
The second time this happened, it was going dark so I used my wifeís car, and left until the morning. However the car just started, which has cast doubt on whether unplugging and plugging back in the connection to the fuel pump on top of the filter made any difference.

A couple of things happened recently, OSf wheel arch was ripped off along with brake pad wiring which I joined together and Iíve had a remap by big russ. I canít imagine that any of these made any difference, but but full disclosure thought worth mentioning. Can anyone suggest what could be the issue?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Eddiebassman is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006-2020, The Rover 75 & MG ZT Owners Club Ltd