Go Back   The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club Forums > Technical Help Forum
Register FAQ Image Gallery Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 31st March 2021, 15:57   #1
DENROVER
Loves to post
 
MG-ZT190

Join Date: Oct 2015
Location: Kopeysk,Russia
Posts: 394
Thanks: 137
Thanked 13 Times in 10 Posts
Default Need help T4!

A question to dear specialists and T4 users!
I bought a T4 DTC0063A cable to work with Range Rover P38 air suspension.
Tried to connect it to two 1995 Range Rover P38 cars. The following happens.
After pressing the reset button, the T4 program switches to explorer.
After that, I can not do anything, nothing happens.
Explorer indicates potential problems and malfunctions. Fuses, relay connectors, pins. But all this is in perfect order. Not connected to the system?
Is this normal or is there some kind of cable or car malfunction? Or T4?
Please tell me what could be the problem?
Regards
Denis
DENROVER is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2021, 17:12   #2
DENROVER
Loves to post
 
MG-ZT190

Join Date: Oct 2015
Location: Kopeysk,Russia
Posts: 394
Thanks: 137
Thanked 13 Times in 10 Posts
Default

Hello.
No one really knows what the reason is?
Forgot to write, I use RDS 5.06
Regards
Denis
DENROVER is offline   Reply With Quote
Old 5th April 2021, 18:09   #3
Yorkshire GOC
Posted a thing or two
 
Yorkshire GOC's Avatar
 
MG ZT-T 1.8T 200 Kmaps Remap

Join Date: May 2014
Location: Hull
Posts: 1,430
Thanks: 1,377
Thanked 446 Times in 335 Posts
Default

I would send a private message to one of the T4 experts on the site - they are given here - hopefully someone maybe able to help you.

https://the75andztclub.co.uk/forum/s...d.php?t=201841
__________________
  • 5,365th ZT-T to run off the production line, out of 8,249
  • 59th ZT-T 160 (1.8T) to be made out of 118
  • 894th ZT-T in XPower Grey to be made out of 1,673 XPower Grey ZT-T's

DISAPPOINTING GREY AND PROUD
Yorkshire GOC is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Yorkshire GOC For This Useful Post:
Old 6th April 2021, 17:19   #4
DENROVER
Loves to post
 
MG-ZT190

Join Date: Oct 2015
Location: Kopeysk,Russia
Posts: 394
Thanks: 137
Thanked 13 Times in 10 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Yorkshire GOC View Post
I would send a private message to one of the T4 experts on the site - they are given here - hopefully someone maybe able to help you.

https://the75andztclub.co.uk/forum/s...d.php?t=201841
They don't answer.
Regards
Denis
DENROVER is offline   Reply With Quote
Old 6th April 2021, 20:08   #5
sewerman
Gets stuck in
 
Rover 75 Tourer CDT & MG ZT+ CDTi

Join Date: Feb 2014
Location: Wolverhampton
Posts: 574
Thanks: 138
Thanked 218 Times in 131 Posts
Default

Try a pm to Jamiewelch on here he has a p38 and T4 which talk to each other

Sent from my SM-G977B using Tapatalk
sewerman is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2021, 02:05   #6
DENROVER
Loves to post
 
MG-ZT190

Join Date: Oct 2015
Location: Kopeysk,Russia
Posts: 394
Thanks: 137
Thanked 13 Times in 10 Posts
Default

The answer was never found.
Regards
Denis
DENROVER is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2021, 20:37   #7
Phil-T4
I really should get out more.......
 
Phil-T4's Avatar
 
MG ZT-T, Rover 75 Tourer

Join Date: Mar 2011
Location: Olney
Posts: 2,947
Thanks: 243
Thanked 1,034 Times in 637 Posts
Default

Use RDS 7.06 for LandRover, just because RDS 5.06 loads up the LR diagnostic discs it won't correctly on everything.
Phil-T4 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Phil-T4 For This Useful Post:
Old 9th April 2021, 21:21   #8
DENROVER
Loves to post
 
MG-ZT190

Join Date: Oct 2015
Location: Kopeysk,Russia
Posts: 394
Thanks: 137
Thanked 13 Times in 10 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Phil-T4 View Post
Use RDS 7.06 for LandRover, just because RDS 5.06 loads up the LR diagnostic discs it won't correctly on everything.
How glad to hear from you Phil.
I will definitely try to do this. I'll write what happened.
Regards
Denis
DENROVER is offline   Reply With Quote
Old 11th April 2021, 09:07   #9
AlanZ-T-T
Regular poster
 
AlanZ-T-T's Avatar
 
MG ZT 260 MG ZT CDTI135+

Join Date: Apr 2011
Location: Corby
Posts: 37
Thanks: 10
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Phil, could you p.m me or message me please, Alan
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
AlanZ-T-T is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 15:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006-2020, The Rover 75 & MG ZT Owners Club Ltd