Go Back   The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club General Forum
Register FAQ Image Gallery Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24th January 2020, 13:30   #1
Lupin1
Regular poster
 
Rover75 tourer

Join Date: Oct 2015
Location: Doncaster
Posts: 62
Thanks: 32
Thanked 40 Times in 7 Posts
Default Windscreen wipers

Just failed mot on windscreen wipers not working at all. Garage says he cannot fix them. Something about a module. Any ideas or information please.
Lupin1 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2020, 13:52   #2
trikey
Premium Trader
 
trikey's Avatar
 
T4

Join Date: Nov 2010
Location: Norfolk
Posts: 27,238
Thanks: 6,338
Thanked 10,075 Times in 5,957 Posts
Default

Did the garage put a 12v supply to the wiper motor to ensure that is working?
__________________
Lest we forget..
trikey is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2020, 14:04   #3
Lupin1
Regular poster
 
Rover75 tourer

Join Date: Oct 2015
Location: Doncaster
Posts: 62
Thanks: 32
Thanked 40 Times in 7 Posts
Default

Don’t know he says he took it to auto electricians and the couldn’t do it. To technical eh.
Lupin1 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2020, 14:10   #4
trikey
Premium Trader
 
trikey's Avatar
 
T4

Join Date: Nov 2010
Location: Norfolk
Posts: 27,238
Thanks: 6,338
Thanked 10,075 Times in 5,957 Posts
Default

Could be a body control unit fault,difficult to tell without seeing the car Paul.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Lest we forget..
trikey is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to trikey For This Useful Post:
Old 24th January 2020, 14:15   #5
elefsis
Avid contributor
 
elefsis's Avatar
 
Rover 75 CDTi Club SE Saloon

Join Date: Jul 2014
Location: Reading
Posts: 161
Thanks: 154
Thanked 70 Times in 47 Posts
Default

I had this problem a couple of months ago, wipers not working andf also electric windows not working. I drove from Reading up to Yorkshire to get Big Russ to have a look and he worked his socks off cleaning wires and everything but to no avail.


I decided to get on my back and have a look in the passenger footwell fuse box, something I have never been able to do with old age, but I screwed myself into the footwell and had a look. After looking and poking around I noticed an earth wire was a little bit loose, tightened it back up and hey presto, problem solved, windows and wipers working again.
__________________
The train of failure runs on the tracks of laziness.
elefsis is offline   Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to elefsis For This Useful Post:
Old 24th January 2020, 14:30   #6
Lupin1
Regular poster
 
Rover75 tourer

Join Date: Oct 2015
Location: Doncaster
Posts: 62
Thanks: 32
Thanked 40 Times in 7 Posts
Default

Car off road now no tax or mot or could have used it tomorrow
Lupin1 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2020, 15:00   #7
Lupin1
Regular poster
 
Rover75 tourer

Join Date: Oct 2015
Location: Doncaster
Posts: 62
Thanks: 32
Thanked 40 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by trikey View Post
Could be a body control unit fault,difficult to tell without seeing the car Paul.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Car off road now no tax or mot or could have turned up to see you tomorrow in it.
Lupin1 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2020, 19:05   #8
Darcydog
This is my second home
 
MG ZT-T

Join Date: Jul 2014
Location: Fordingbridge
Posts: 8,032
Thanks: 2,799
Thanked 2,722 Times in 1,816 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by elefsis View Post
I had this problem a couple of months ago, wipers not working andf also electric windows not working. I drove from Reading up to Yorkshire to get Big Russ to have a look and he worked his socks off cleaning wires and everything but to no avail.


I decided to get on my back and have a look in the passenger footwell fuse box, something I have never been able to do with old age, but I screwed myself into the footwell and had a look. After looking and poking around I noticed an earth wire was a little bit loose, tightened it back up and hey presto, problem solved, windows and wipers working again.
Thatís really interesting - I have a couple of electrical issues and I find accessing this fuse box unbelievably difficult. So much so that as I have a new set of Mk2 seats to fit in my Mk1 ZTT I am waiting for summer so that I can work on the bl00dy thing with the seats out!!!
__________________
Ranthoneous to a T
Darcydog is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006-2020, The Rover 75 & MG ZT Owners Club Ltd