Go Back   The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club Forums > I.C.E. Forum > Sat Nav Hardware & Software > Double Din Navigation Systems
Register FAQ Image Gallery Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 16th November 2018, 09:45   #1
VVC-Geeza
Carpe diem
 
VVC-Geeza's Avatar
 
2005 Connoisseur SE 1.8 Turbo,2004 45 1.8 Connoisseur and my beloved 1998 VVC Coupe.

Join Date: Nov 2009
Location: Derby.
Posts: 7,629
Thanks: 1,275
Thanked 699 Times in 528 Posts
Default Igo 8 issues.

I have igo 8 with 2018 maps which generally works very well. There are just a couple of functions I cannot get to work.Firstly and most importantly, despite ticking the box in the settings for speed camera alerts/icons they do not show on the map screen.And secondly the function to automatically change the map screen from day to night will not hold the auto setting.When you exit the screen having set it to auto it reverts to either night/day.

Anyone else with 2018 igo 8 managed to get these functions working properly?
__________________

VVC-Geeza is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2018, 15:02   #2
Sjonnie
Posted a thing or two ;-)
 
Sjonnie's Avatar
 
MG ZT-T 190+ Xpower Grey

Join Date: Oct 2013
Location: Utrecht
Posts: 652
Thanks: 121
Thanked 191 Times in 153 Posts
Default

Not experienced this myself but in general if these problems occur it is a good idea to clear the cache. If that does not work, you might want to consider removing the data (using a file browser). It will also delete your recent destinations and other historical data though.


HTH
__________________
Greetz,

Sjonnie





MG ZT-T 190+ MK2 MY 05 Xpower Grey
MG F 1.8i MK2 MY 00 in Anthracite
Rover 75 2.5 Manual MK2 MY 05 Stirling Silver
Dearly missed: ꝉ ꝉ MG ZT 190+ MK2 MY 04 in Black Olive #8/8 R.I.P. -
Miss February 2016

Quote:
If it don't fit use a hammer
Sjonnie is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2018, 23:15   #3
VVC-Geeza
Carpe diem
 
VVC-Geeza's Avatar
 
2005 Connoisseur SE 1.8 Turbo,2004 45 1.8 Connoisseur and my beloved 1998 VVC Coupe.

Join Date: Nov 2009
Location: Derby.
Posts: 7,629
Thanks: 1,275
Thanked 699 Times in 528 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Sjonnie View Post
Not experienced this myself but in general if these problems occur it is a good idea to clear the cache. If that does not work, you might want to consider removing the data (using a file browser). It will also delete your recent destinations and other historical data though.


HTH

Thanks,but it was a brand new card.Could those things you suggest still cause a problem?The camera's have never appeared on the map screen from day one.
__________________

VVC-Geeza is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2018, 11:59   #4
Sjonnie
Posted a thing or two ;-)
 
Sjonnie's Avatar
 
MG ZT-T 190+ Xpower Grey

Join Date: Oct 2013
Location: Utrecht
Posts: 652
Thanks: 121
Thanked 191 Times in 153 Posts
Default

Hi,


I am sorry but I have not been very clear in my advice.



I tried to explain that you might want to clear the cache of the app (go to apps, select iGo and clear the cache)


As for the data: the app stores data on your unit. That data has become corrupted on occasions on my NavAll 1. After I removed the data (and lost my history of places and such) the app would work again. I had to use a file browser to remove the data on the device. You might want to try going to apps - iGo - clear/remove data.



The card probably only holds the maps. If that is the case you don't have to change / remove anything on the card.


Edit: I should read more closely: yes although the card is new, corrupted data or cache could still cause the problem.



HTH
__________________
Greetz,

Sjonnie





MG ZT-T 190+ MK2 MY 05 Xpower Grey
MG F 1.8i MK2 MY 00 in Anthracite
Rover 75 2.5 Manual MK2 MY 05 Stirling Silver
Dearly missed: ꝉ ꝉ MG ZT 190+ MK2 MY 04 in Black Olive #8/8 R.I.P. -
Miss February 2016

Quote:
If it don't fit use a hammer

Last edited by Sjonnie; 17th November 2018 at 12:01.. Reason: I really, really should learn to properly read English before replying:-S
Sjonnie is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2018, 19:51   #5
mbonwick
Gets stuck in
 
Connoisseur SE 1.8 Auto Saloon

Join Date: Jul 2015
Location: Kendal
Posts: 522
Thanks: 124
Thanked 139 Times in 119 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by VVC-Geeza View Post
Thanks,but it was a brand new card.Could those things you suggest still cause a problem?The camera's have never appeared on the map screen from day one.

What files are actually on the card (you'll need to use the file browser on the Navall, or preferably use a PC for this).

Specifically, is there anything in igo\content\speedcam ?


If not, you're missing the speed camera location files which would explain why you can't see anything.
mbonwick is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mbonwick For This Useful Post:
Old 23rd November 2018, 00:07   #6
VVC-Geeza
Carpe diem
 
VVC-Geeza's Avatar
 
2005 Connoisseur SE 1.8 Turbo,2004 45 1.8 Connoisseur and my beloved 1998 VVC Coupe.

Join Date: Nov 2009
Location: Derby.
Posts: 7,629
Thanks: 1,275
Thanked 699 Times in 528 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mbonwick View Post
What files are actually on the card (you'll need to use the file browser on the Navall, or preferably use a PC for this).

Specifically, is there anything in igo\content\speedcam ?


If not, you're missing the speed camera location files which would explain why you can't see anything.

Hi


it's an Xtrons WinCE unit so would need to have a look on the PC.Had it fitted new by Jubarelley a few weeks ago and he is looking into the problem of no cameras showing.Thanks for the suggestions.
__________________

VVC-Geeza is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2018, 07:06   #7
Dallas
This is my second home
 
Dallas's Avatar
 
2001(Y) MG ZT190+. 2002 MG TF 135. 1986 Ford Capri Laser. 2016 Dacia Stepway Laureate 0.9TCe Turbo

Join Date: Jun 2009
Location: Dorset
Posts: 8,180
Thanks: 3,296
Thanked 3,034 Times in 2,055 Posts
Default

As Mick has suggested.

Check to see you actually have the speedcam database installed on card, look under igo\content\speedcam.
__________________

MG ZT 190+ V6 - MG TF 135 1.8
Born 4th July 2001 17:24:11 - Born 8th January 2002 09:02:26.
Comms no: 409 - Comms no: ---
53rd Solar Red ZT (code: CEU) to be made out of 1,888 Solar Red ZT's - 38th MG TF in BRG Pearlescent (code: HFF) to be made out of 3,353 BRG Pearlescent TF's.
193rd ZT190+ to be made out of 4,023 - 123rd MGTF 135 to be made out of 19,475.
200th ZT to be assembled out of 18,894 - 145th MG TF to be assembled out of 41,656.
Made in the UK by MG Rover Group Ltd
Dallas is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Dallas For This Useful Post:
Old 29th November 2018, 16:00   #8
VVC-Geeza
Carpe diem
 
VVC-Geeza's Avatar
 
2005 Connoisseur SE 1.8 Turbo,2004 45 1.8 Connoisseur and my beloved 1998 VVC Coupe.

Join Date: Nov 2009
Location: Derby.
Posts: 7,629
Thanks: 1,275
Thanked 699 Times in 528 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dallas View Post
As Mick has suggested.

Check to see you actually have the speedcam database installed on card, look under igo\content\speedcam.

Hi


yes speedcam database is installed on the card for UK and europe.And the box is ticked in settings to show speed camera's.


Not sure if it's relevant but when I highlight and click the UK one a message comes up saying Invalid public key security file (pk cs #7)
__________________

VVC-Geeza is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2018, 20:00   #9
mbonwick
Gets stuck in
 
Connoisseur SE 1.8 Auto Saloon

Join Date: Jul 2015
Location: Kendal
Posts: 522
Thanks: 124
Thanked 139 Times in 119 Posts
Default

That shouldn't be anything to worry about.


Just out of interest, how many files do you have in the speedcam folder? Wondering if it's worth me sending you a copy of my working folder over to eliminate any corrupted file(s)...
mbonwick is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2018, 20:52   #10
VVC-Geeza
Carpe diem
 
VVC-Geeza's Avatar
 
2005 Connoisseur SE 1.8 Turbo,2004 45 1.8 Connoisseur and my beloved 1998 VVC Coupe.

Join Date: Nov 2009
Location: Derby.
Posts: 7,629
Thanks: 1,275
Thanked 699 Times in 528 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mbonwick View Post
That shouldn't be anything to worry about.


Just out of interest, how many files do you have in the speedcam folder? Wondering if it's worth me sending you a copy of my working folder over to eliminate any corrupted file(s)...

Hi

there are 28 files in the speedcam folder.
__________________

VVC-Geeza is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2006-2020, The Rover 75 & MG ZT Owners Club Ltd