Go Back   The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club Forums > Technical Help Forum
Register FAQ Image Gallery Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 20th November 2021, 10:55   #1
sethv8
Newbie
 
MGZT 260

Join Date: Nov 2013
Location: Ambleside
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Auto electrical problem

Hello,

Can anyone please advise me on an auto electrical problem on my 75?
Take the key out of the ignition and the mileometer light stays illuminated, which drains the battery which has resulted in the battery not holding charge 😞
sethv8 is offline   Reply With Quote
Old 20th November 2021, 10:59   #2
RhinoTourer
Regular poster
 
ZTT 1.8 T

Join Date: Aug 2014
Location: Wiltshire
Posts: 30
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

Check plenum drain first, always best to start knowing it's not a drowning ECU.

Just had a battery failure do some similarly strange things so I would get that tested next.

Then I would start to pull fuses, starting with the alternator.
__________________
Exhaust Bushes Replaced. (Twice )
Fuel Sensor Wires Repaired.
F.O.C Fitted.
Washer Bottle Pump & Grommet Replaced. (Twice )
HT Leads Replaced.
Starter Motor Earth Repaired.
Replaced Engine - Liners dropped
Air Con Self Service
X2 Coil packs Replaced
Full Clutch kit.
Rear Brake cylinder Replaced
Radiator replaced.

ODBII Scanner available.
RhinoTourer is offline   Reply With Quote
Old 20th November 2021, 11:30   #3
Yorkshire GOC
Posted a thing or two
 
Yorkshire GOC's Avatar
 
MG ZT-T 1.8T 200 Kmaps Remap

Join Date: May 2014
Location: Hull
Posts: 1,630
Thanks: 1,574
Thanked 504 Times in 384 Posts
Default

Try this

Make sure you have radio code if you need it.

1/ Open bonnet, boot and drivers door and leave open. Remove ignition key

2/ Make sure that Sat Nav (assume a V8 has one) in boot has powered down ie no red lights showing.

3/ Disconnect battery.

4/ Wait 15 minutes.

5/ Reconnect battery.

__________________
  • 5,365th ZT-T to run off the production line, out of 8,249
  • 59th ZT-T 160 (1.8T) to be made out of 118
  • 894th ZT-T in XPower Grey to be made out of 1,673 XPower Grey ZT-T's

DISAPPOINTING GREY AND PROUD
Yorkshire GOC is offline   Reply With Quote
Old 20th November 2021, 11:49   #4
stevestrat
This is my second home
 
ZT260 #243

Join Date: May 2010
Location: Prestonpans
Posts: 20,196
Thanks: 520
Thanked 4,098 Times in 3,012 Posts
Default

Its not an uncommon fault, had it myself with my old 1.8T. Simple battery reset usually cures it.
__________________
Steve


T4 Location Map
stevestrat is offline   Reply With Quote
Old 20th November 2021, 14:06   #5
sethv8
Newbie
 
MGZT 260

Join Date: Nov 2013
Location: Ambleside
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks everyone for the advice 👍
sethv8 is offline   Reply With Quote
Old 20th November 2021, 23:40   #6
COLVERT
This is my second home
 
COLVERT's Avatar
 
R75 Saloon.

Join Date: Feb 2009
Location: France/or Devon.
Posts: 13,349
Thanks: 3,640
Thanked 1,980 Times in 1,667 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sethv8 View Post
Thanks everyone for the advice 👍
Don't forget to come back and tell us how you got on.---
__________________
COLVERT is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2021, 21:53   #7
COLVERT
This is my second home
 
COLVERT's Avatar
 
R75 Saloon.

Join Date: Feb 2009
Location: France/or Devon.
Posts: 13,349
Thanks: 3,640
Thanked 1,980 Times in 1,667 Posts
Default

Jason has not been back so I guess his problem is still ongoing.---
__________________
COLVERT is offline   Reply With Quote
Old 27th November 2021, 00:54   #8
goltho
Gets stuck in
 
Rover 75 Saloon

Join Date: Jan 2018
Location: Market Rasen
Posts: 504
Thanks: 280
Thanked 85 Times in 64 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by COLVERT View Post
Jason has not been back so I guess his problem is still ongoing.---
..... or fixed.
__________________
Club SE CDT Auto Tourer 160
• Built 10/05/2002 @07:37 hrs: Registered 18/01/2003
• 12,260/28,333 tourers
• 97/272 Copperleaf red tourer (CEB)
• 134,000 miles
goltho is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to goltho For This Useful Post:
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006-2020, The Rover 75 & MG ZT Owners Club Ltd