Go Back   The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club Forums > Technical Help Forum
Register FAQ Image Gallery Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 21st November 2020, 15:57   #1
buster12
Regular poster
 
buster12's Avatar
 
MG ZT-T

Join Date: Apr 2008
Location: Leatherhead
Posts: 65
Thanks: 14
Thanked 2 Times in 1 Post
Default Not an MG or 75

Hi sorry to use this forum for non mg/75 related problem, but I know there is a lot of knowledge out there that might be able to suggest my next step. My wife has a Ford Galaxy mk3 2.0 TDCI, she stopped to drop something off at a friend's and it wouldn't start, just a click which suggested a flat battery, we called the AA out who told us the battery was fine and that it could be the starter motor, I bought a replacement and fitted it today but I get a loud click but no turn over, I tried rocking the car back and fourth in gear to see if was a case of the starter motor not engaging onto the flywheel but it is still the same. So I'm left with thinking the replacement is faulty or something else?
buster12 is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2020, 19:32   #2
edwardmk
Loves to post
 
edwardmk's Avatar
 
MG ZT 260

Join Date: Feb 2013
Location: Camborne
Posts: 341
Thanks: 579
Thanked 137 Times in 94 Posts
Default

I had an issue on my MGB GT many moons ago. I replaced the two six volt batteries, most of the ignition system. gave up and went to a 'specialist' garage who diagnosed and replaced the starter motor. It still wouldn't turn over when cold
I took the whole of the top end apart in frustration and found a slightly loose engine earth strap, so do check your engine earth strap is good. While you're at it, check your starter solenoid connections and the solenoid itself are OK and make sure the battery terminals are in good shape. It doesn't take much corrosion to stop 12v working. I'm sure other suggestions will arrive from more experienced members (since I have zero specific knowledge of the Ford Galaxy). Good luck.
edwardmk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006-2020, The Rover 75 & MG ZT Owners Club Ltd