Go Back   The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club Forums > Technical Help Forum
Register FAQ Image Gallery Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 15th May 2019, 19:19   #1
Graham E
Loves to post
 
Graham E's Avatar
 
MG ZT-T CDTI

Join Date: May 2010
Location: Newport
Posts: 370
Thanks: 6
Thanked 24 Times in 22 Posts
Default ZTT CDTI hesitaion until turbo kicks in

Hi hope someone can help.

I have done a quick search but other posts with same problems seem to be petrol so parts don't apply to my diesel.

I was on holiday the other month and needed a new battery.
I fitted the new battery but ever since the car has got a flat spot / hesitation between 1 and 2000 revs until the turbo kicks in then it boosts and away it goes.

I've unplugged the maf sensor and it made no difference so ive plugged it back in.

I've checked the fuel pump fuse in the glove box and under the bonnet but both are fine.

Any ideas car runs fine otherwise but when I want to pull out at a junction or roundabout there is now power which can be quite dangerous.

Car is a 53 plate ZTT diesel with a 160 upgrade and EGR bypass.
Car ran perfectly before and does so once revs are up.
__________________
This vehicle was the 5,602nd ZT-T to run off the production line, out of 8,249
This vehicle was the 383rd ZT-T CDTi + (115) to be made out of 522
This vehicle was the 995th ZT-T in XPower Grey (code: LEF) to be made out of 1,673 XPower Grey ZT-Ts
Graham E is offline   Reply With Quote
Old 15th May 2019, 19:32   #2
Graham E
Loves to post
 
Graham E's Avatar
 
MG ZT-T CDTI

Join Date: May 2010
Location: Newport
Posts: 370
Thanks: 6
Thanked 24 Times in 22 Posts
Default

Forgot to say no engine management light has come on either
__________________
This vehicle was the 5,602nd ZT-T to run off the production line, out of 8,249
This vehicle was the 383rd ZT-T CDTi + (115) to be made out of 522
This vehicle was the 995th ZT-T in XPower Grey (code: LEF) to be made out of 1,673 XPower Grey ZT-Ts
Graham E is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 21:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006-2019, The Rover 75 & MG ZT Owners Club Ltd