Go Back   The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club Forums > Technical Help Forum
Register FAQ Image Gallery Members List Calendar Mark Forums Read
Notices

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 27th February 2012, 22:22   #1
BigRuss
Premium Trader
 
BigRuss's Avatar
 
75 CDT Tourer,2.5 Launch Saloon, Omipro MG/Rover (T4)

Join Date: Jul 2007
Location: Liversedge, West Yorkshire
Posts: 5,410
Thanks: 1,105
Thanked 1,340 Times in 661 Posts
Default Important please read

WARNING

This applies to all Rover 75 and ZT models.

DO NOT continue to try and start the car with a failing battery.

There is a possibility for the transponder chip in the key to become corrupted as it can scramble the rolling code with that stored in the immobiliser.

The engine disabled icon will display on the instument pack and you will no longer be able to start the car using that key.

To reduce the risk of this happening the best course of action is that if your car will not start as normal and the headlamps start to flash Don't continue to make attempts to start the car until you have charged the battery or replaced it if the battery has failed.

However should you be unfortunate and find that this has happened then any of the club members who offer the replacement key service should be able to re-sync the key with the immobiliser.


Russ
__________________


Replacement Key Service
http://https://the75andztclub.co.uk/...d.php?t=244732
Full T4 Testbook diagnostics available.
Diesel ECU repair and replacement.
Options enabled or disabled as required.
Diesel X-Power 135 and 160bhp, Rover 1.8T 150 to 160
MG 160 V6 to 177 upgrades available
P.M. for details.
BigRuss is offline  
Old 27th February 2012, 22:36   #2
marinabrian
 
marinabrian's Avatar
 
MG ZT

Join Date: Jan 2011
Location: Newcastle Upon Tyne
Posts: 20,151
Thanks: 3,565
Thanked 10,837 Times in 5,718 Posts
Default Important please read

Hi as Russ has pointed out, this is a very real issue with the immobiliser system on our cars.
This is the third time we have encountered this problem, firstly on my own new car, where it had been incorrectly diagnosed as needing a new ecu, secondly here http://www.the75andztclub.co.uk/foru...d.php?t=105390 , and one of Russ's customers last Sunday.
There is information relating to this problem in BMW circles, whereupon the only known cure was to order a new key, however as Russ says, we are able to rescue "scrambled" keys, however the EWS immobiliser would require removal from the car for reprogramming.
Brian
marinabrian is offline  
Old 27th February 2012, 23:08   #3
Reebs
Owners Club Director
 
Reebs's Avatar
 
Rover 75 Conn SE V6 / MG ZT 260 SE V8 / MG ZT 180 SE V6

Join Date: Feb 2007
Location: Southampton
Posts: 20,950
Thanks: 645
Thanked 6,851 Times in 2,537 Posts
Default

Sound advice there thread locked and stuck for reference.
Reebs is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 00:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Copyright © 2006-2023, The Rover 75 & MG ZT Owners Club Ltd