Go Back   The 75 and ZT Owners Club Forums > Social Forums > Technology Forum
Register FAQ Image Gallery Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 18th September 2020, 00:29   #1
bikerdude666
Posted a thing or two
 
MG ZT CDTi

Join Date: Nov 2011
Location: Little Stanion, Corby
Posts: 1,652
Thanks: 340
Thanked 277 Times in 170 Posts
Default Laptop won't connect to internet...

Hi all, I'm hoping someone here might be able to help.

My wife bought a new laptop a few months ago, paid decent money for it, seems decent spec, it's an HP, and is running windows 10. It all worked fine for a few months, but last week it decided it no longer wanted to connect to our wifi. It comes up with a message saying that something has changed, but our TV's, phones, iPads, my laptop and iMac etc all still connect fine.

She says she's tried deleting the network from the list and re-adding it, but it still won't work. She's also tried turning the Wifi off and back on to see if it made a difference, but it didn't her laptop still comes up with the same message, and everything else still connects fine.

Has anyone here got any ideas what could be wrong and how I can go about fixing it? I've no idea what's going on as I've used a mac for about 15 years now, so no clue what to do with windows.

Thanks.
bikerdude666 is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2020, 00:37   #2
WillyHeckaslike
I am skint! Hence only 1 home.
 
WillyHeckaslike's Avatar
 
Rover 75 1.8 MK1 Saloon (Manual)

Join Date: Oct 2010
Location: Wearside
Posts: 3,957
Thanks: 437
Thanked 544 Times in 390 Posts
Question

Try updating the network adapter driver in Device Manager?
__________________
_._._._
WillyHeckaslike is online now   Reply With Quote
Old 18th September 2020, 07:34   #3
Heddy
This is my second home
 
Rover 75 Mk2. Diesel. Manual.

Join Date: Feb 2013
Location: Exmouth.
Posts: 5,358
Thanks: 440
Thanked 1,106 Times in 887 Posts
Default

I'm guessing you've gone into wi-fi settings an clicked 'Troubleshoot'?
__________________
If it isn't a 75 then it's just a car.
Heddy is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2020, 10:54   #4
bikerdude666
Posted a thing or two
 
MG ZT CDTi

Join Date: Nov 2011
Location: Little Stanion, Corby
Posts: 1,652
Thanks: 340
Thanked 277 Times in 170 Posts
Default

Im sure my wife said she went into the troubleshooting, but it was all insisting it was a problem with the router or network, rather than an issue on the laptop. Ive not seen for myself as shes got a password on it and I dont know what it is. She was supposed to leave the password here so I could try having a look.

How do you update the driver, is there something we can just click to search for the latest software or do we have to know what were searching for?
bikerdude666 is offline   Reply With Quote
Old 19th September 2020, 21:06   #5
trikey
Premium Trader
 
trikey's Avatar
 
T4

Join Date: Nov 2010
Location: Norfolk
Posts: 28,230
Thanks: 6,696
Thanked 10,689 Times in 6,299 Posts
Default

Do a system restore to a few days before the issue started and see if it connects then.
__________________
Lest we forget..
trikey is offline   Reply With Quote
Old 19th September 2020, 21:13   #6
janker
Avid contributor
 
janker's Avatar
 
Rover 75 Saloon & MGZT 190

Join Date: Jun 2012
Location: Leek
Posts: 248
Thanks: 223
Thanked 34 Times in 26 Posts
Default

Hi
have you just tried unpluging router 10 seconds and plugging back in also turn the laptop off as well then retry.
__________________
This vehicle was the 53,401st 75 to run off the production line, out of 112,381
This vehicle was the 2,551st 75 CDT Club to be made out of 3,403
This vehicle was the 5,192nd 75 in White Gold Metallic (code: GMN) to be made out of 12,251 White Gold Metallic 75s

My New Addition
MGZT 190 Trophy Blue 2001 Petrol.
janker is offline   Reply With Quote
Old 21st September 2020, 14:12   #7
WillyHeckaslike
I am skint! Hence only 1 home.
 
WillyHeckaslike's Avatar
 
Rover 75 1.8 MK1 Saloon (Manual)

Join Date: Oct 2010
Location: Wearside
Posts: 3,957
Thanks: 437
Thanked 544 Times in 390 Posts
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by bikerdude666 View Post
How do you update the driver, is there something we can just click to search for the latest software or do we have to know what were searching for?
Cick on Start>type device manager in the search box>Click Device Manager in the list that pops up>Click Network Adapters to expand it>Click your network adapter>Click Driver> Click Update Driver.
__________________
_._._._
WillyHeckaslike is online now   Reply With Quote
Old 21st September 2020, 19:56   #8
bikerdude666
Posted a thing or two
 
MG ZT CDTi

Join Date: Nov 2011
Location: Little Stanion, Corby
Posts: 1,652
Thanks: 340
Thanked 277 Times in 170 Posts
Default

Thanks for all the ideas, but it seems to have fixed itself. Finally remembered to ask her for the password today, turned it on and logged in, and it connected first time! So no idea what it was all about, but I've got a list of things to try if it should happen in the future. Thanks.
bikerdude666 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 11:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2006-2020, The Rover 75 & MG ZT Owners Club Ltd