Go Back   The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club Forums > The 75 and ZT Owners Club General Forum
Register FAQ Image Gallery Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 25th September 2021, 11:12   #1
DRC66
Avid contributor
 
Rover 75 and 75 Tourer

Join Date: Aug 2015
Location: Dolphinton
Posts: 129
Thanks: 11
Thanked 143 Times in 39 Posts
Default Never seen this issue before

Went out to the car this morning and noticed that the bottom dial that indicates total mileage, trip mileage and temperature were illuminated even though the car was locked.

Checked the plenum which needed a drain and changed the pollen filter at the same time as I had a spare in the house and it looked bad.

Car starts fine but that dial is still illuminated even when locked. Could it be an ignition barrel issue or something else if anyone has come across this before.


Sent from my iPhone using Tapatalk
DRC66 is offline   Reply With Quote
Old 25th September 2021, 11:31   #2
dave lincs
Gets stuck in
 
Rover 75 saloon

Join Date: Mar 2014
Location: louth
Posts: 807
Thanks: 232
Thanked 485 Times in 290 Posts
Default

disconnect battery for 5 mins that should sort it
dave lincs is online now   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to dave lincs For This Useful Post:
Old 25th September 2021, 11:50   #3
DRC66
Avid contributor
 
Rover 75 and 75 Tourer

Join Date: Aug 2015
Location: Dolphinton
Posts: 129
Thanks: 11
Thanked 143 Times in 39 Posts
Default

Worked a treat. Thank you. Much appreciated.


Sent from my iPhone using Tapatalk
DRC66 is offline   Reply With Quote
Old 25th September 2021, 11:51   #4
dave lincs
Gets stuck in
 
Rover 75 saloon

Join Date: Mar 2014
Location: louth
Posts: 807
Thanks: 232
Thanked 485 Times in 290 Posts
Default

Great thats what we are here for
dave lincs is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to dave lincs For This Useful Post:
Old 25th September 2021, 12:12   #5
planenut
motorvatin
 
planenut's Avatar
 
Rover 1.8T Tourer

Join Date: May 2007
Location: Heathrow
Posts: 5,880
Thanks: 1,296
Thanked 1,701 Times in 1,123 Posts
Default

Nice one, well done to both.
planenut is offline   Reply With Quote
Old 25th September 2021, 13:10   #6
stevestrat
This is my second home
 
ZT260 #243

Join Date: May 2010
Location: Prestonpans
Posts: 20,206
Thanks: 522
Thanked 4,100 Times in 3,014 Posts
Default

Its not that unusual, had the same with the 1.8T I had and know several other members its happened to. As Dave said, disconnect the battery for a while.
__________________
Steve


T4 Location Map
stevestrat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 14:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006-2020, The Rover 75 & MG ZT Owners Club Ltd